Грађани Србије могу да уђу у Немачку aко испуњавају неки од три услова

© Фото : Flickr/marijananaЗаставе Србије и Немачке
Заставе Србије и Немачке - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey

Немачка је донела одлуку да ублажи мере ограничења за српске држављане. Са попуштањем мера почиње се већ од данас и у Немачку ће моћи да уђу наши држављани, додуше, под одређеним околностима.

„Немачка ће за улазак из Србије постепено ублажити мере ограничења. Почевши од 2. јула, биће дозвољен улазак из Србије на основу националне визе у сврху спајања породице супружника и малолетне деце са лицима која се већ налазе у Немачкој“, наводи се на званичној страници Амбасаде Немачке у Београду на Фејсбуку.

Такође, дозвољен је улазак за висококвалификована лица са нострификованом дипломом високошколске установе или са дипломом о завршеном стручном образовању, уколико нису добили потврду о делимичном признавању истоветности дипломе, а могу доказати да постоје хитне економске разлоге за њихов одлазак у Немачку.

Како наводе, улазак ће бити олакшан и студентима.

„И студентима ће бити олакшан улазак у Немачку, с тим да су сва лица која из Србије долазе у Немачку дужна да се придрже кућне изолације у трајању од 14 дана“, наводе из Амбасаде.

„За сва друга путовања која нису преко потребна, остају на снази ограничења кретања за улазак у Немачку због повећаног броја новозаражених у Србији“, наводи се у саопштењу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала