Симоњан: Чекамо да се борби против РТ-а придружи и Естонија

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаГлавна уредница РТ-а и Спутњика Маргарита Симоњан
Главна уредница РТ-а и Спутњика Маргарита Симоњан - Sputnik Србија
Пратите нас
Главна уредница РТ-а и МИА „Росија севодња“ Маргарита Симоњан, изјавила је, поводом става шефа литванске дипломатије о раду ових руских медија у његовој земљи, да очекује се Литванији и Летонији у борби против РТ-а и ускоро прикључити и Естонија.

Шеф литванске дипломатије Линас Линкјавичус изјавио је да је локалној комисији за радио и телевизију препоручио да забрани емитовање РТ-а.

Одмах за Летонијом о забрани РТ-а размишља и Литванија. Чекамо да се акцији усмереној на заштиту арапског и хиспанојезичког становништва од РТ-а ускоро прикључи и Естонија“, написала је Маргарита Симоњан на Твитеру.

​Летонско регулаторно тело раније је забранило емотивање телевизијских канала РТ, РТ ХД, арапског и шпанског канала те телевизије, РТ Документари и РТ ТВ. Одлука је образложена тиме што ови телевизијски канали, наводно, припадају генералном директору МИА „Росија севодња“ Дмитрију Кисељову који је под санкцијама Европске уније.

Кисељов је генерални директор МИА „Росија севодња“, док је на челу РТ-а Маргарита Симоњан, која није под санкцијама ЕУ. Ове компаније су два засебна правна лица.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала