Захарова Америци: Позабавите се својим унутрашњим проблемима

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија
Пратите нас
Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова изјавила је, поводом коментара САД на измене у Уставу Русије, да би боље било да се Вашингтон позабави својим унутрашњим проблемима.

Сједињене Америчке Државе су у четвртак изразиле забринутост поводом гласања о изменама у Уставу Русије, а посебно поводом могућности да Владимир Путин остане председник Русије до 2036. године, саопштила је портпаролка Стејт департмента Морган Ортагус.

„Дала бих им савет да реше своје проблеме. Макар унутрашње, о спољном оквиру у принципу не говоримо. Унутрашњи проблеми звоне попут аларма. Изађите на крај с њима, читав свет ћути ишчекујући. Сада је право време да се Стејт департмент, Бела кућа и све друге чудесне организације које бесконачно деле савете напрегну и да ипак савладају најдубљи унутрашњи раскол у Сједињеним Америчким Државама“, рекла је Захарова за Јутјуб канал „Соловјов лајв“.

Према њеним речима, САД треба да живе онако како њима одговара, само у оквирима своје државе, у оквирима сопствених граница.

„Да ли им се допада тако да живе? Нека живе тако. То је њихова ствар, њихова земља, њихов народ – Сједињених Америчких Држава који итекако добро види оно што се тамо догађа“, рекла је Захарова.

Она је додала да САД дају примедбе другим зељама које током последњих десет или петнаест година више личе на „поуке, наравоученија или дреку“.

Гласање за измене Устава Русије одржано је од 25. јуна до 1. јула. За измене је гласало 77,92 одсто Руса, против њих је било 21,27 житеља Русије. Према подацима Централне изборне комисије Русије, излазност је била 67,97 одсто.                                                                                                                                                                                                  

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала