Маска од злата: Кошта 4.000 долара, да ли штити од короне /фото/

© REUTERS / Stringer Shankar Kurhade (48), shows his face mask made out of gold
Shankar Kurhade (48), shows his face mask made out of gold - Sputnik Србија
Пратите нас
Индијац Шанкар Кураде привукао је пажњу што локалног становништва што шире јавности, када је као заштиту у време короне почео да носи златну маску за лице, чија је вредност скоро 4.000 долара.

„До идеје да направим златну маску дошао сам када сам видео човека који је носио сребрну маску. Пошто ја волим злато и златни накит, тешке ланчиће и велико прстење помислио сам зашто не би могао да носим и златну маску. Замолио сам свог локалног златара да ми направи златну маску. Маска је тешка 2,5 килограма, а коштала ме је 289.000 рупија (3.869 долара)“, рекао је Кураде.

​Навео је и да маска има рупице које му омогућавају несметано да дише, али указао и да се и поред маске и даље придржава мере физичке дистанце.

„Маска има мале рупе због лакшег дисања. Али, што се тиче ефикасности знам да је поред тога потребно и дистанцирање. Зато кад одлазим напоље, носим златну маску, али такође одржавам и физичку дистанцу“, рекао је он.

Кураде каже да је у Махараштри (држава у Индији) где живи, љубав његове породице према злату позната, али да је златна маска ипак привукла пажњу како локалног становништва тако и медија.

„У центру пажње сам када се у јавности појавим са златно маском. Иако је у овој земљи позната фасцинација моје породице златом, ипак златна маска је потпуно нешто ново и изазива знатижељу код многих“, рекао је Кураде.

У Индији је иначе у петак забележено више од 22.700 новозаражених. Од почетка епидемије, индијски званичници за јавно здравство пријавили су више од 650.000 случајева заражених, а број умрлих у овој земљи је изнад 18.600.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала