Од понедељка привремена болница у спортској дворани Арена

© Sputnik / Дејан СимићБеоградска арена алтернативна болница
Београдска арена алтернативна болница - Sputnik Србија
Пратите нас
Од понедељка у спортској дворани Арени биће отворена привремена ковид болница која ће имати 500 болничких кревета и све услове за пријем оболелих од корона вируса, а од уторка Ортопедска клиника на Бањици биће враћена у ковид систем и биће поново ковид болница, најавио је данас министар здравља Златибор Лончар.

Он је новинарима после састанка са директорима ковид болница у Србији рекао да су данас имали анализу и да је током ноћи више од 130 пацијента задржано на болничком лечењу.

„То значи да се ради о озбиљној клиничкој слици и да су морали да остану на болничком лечењу. Сваког дана више од 100 пацијената примимо на болничко лечење и треба обезбедити капацитете за то“, рекао је Лончар, пренео је Танјуг.

Током викенда, до понедељка, највећи терет што се пријема тиче поднеће Земунска болница и њој ће пацијенти моћи да се јављају данас од 14 сати.

Како је рекао Лончар, та болница имаће ковид пријемни тријажни центар.

Министар је додао и да ће следећа болница која ће прећи у ковид систем бити болница у Пожаревцу.

Такође је рекао да треба направити нову реорганизацију и прерасподелити људе да би систем функционисао. Апеловао је на грађане да се придржавају свих мера.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала