Војска за дан поставила пољску болницу са 110 кревета у Новом Пазару /фото/

© Фото : LolaDjordjevic/Министарство одбране СрбијеПољска војна болница у Новом Пазару
Пољска војна болница у Новом Пазару - Sputnik Србија
Пратите нас
Војска Србије припремила је данас пољску војну болницу у Новом Пазару у циљу ефикасније борбе против епидемије корона вируса која у том граду има озбиљне размере. У болници има 110 кревета, са могућношћу проширења до 170 кревета.

У тој болници лечиће се лакше и средње тешко оболели пацијенти од вируса корона, саопштено је из Министарства одбране.

© Фото : Министарство одбране СрбијеУ болници је ангажовано око 40 лекара и медицинских техничара.
Војска за дан поставила пољску болницу са 110 кревета у Новом Пазару /фото/ - Sputnik Србија
У болници је ангажовано око 40 лекара и медицинских техничара.

Начелник Управе за војно здравство генерал-мајор Угљеша Јовичић рекао је да је војска за 24 часа поставила шаторе и кревете и додао да је у медицинским тимовима 40 медицинара из војних здравствених установа.

„Лечићемо све пацијенте из региона Новог Пазара, Сјенице и Тутина. Имамо довољно искуства, задатак ћемо да извршимо како треба и на време. Остаћемо колико год буде потребно и пружићемо максималну медицинску помоћ. Министарство одбране, Војска Србије, војно здравство увек су били на нивоу задатка. Важно је да брзо радимо, имамо нашу опрему и добру сарадњу са директором Опште болнице. Овде смо заједно у борби против вируса“, поручио је генерал Јовичић.

Према речима начелника Војномедицинске академије пуковника др Мирослава Вукосављевића, од данас „срце ВМА куца и у Новом Пазару у оквиру Опште болнице, као што куца истим ритмом у згради ВМА на Бањици или у Војној болници на Карабурми“.

© Фото : Министарство одбране СрбијеМедицинско особље остаће до краја, „док се не изборе са вирусом“.
Војска за дан поставила пољску болницу са 110 кревета у Новом Пазару /фото/ - Sputnik Србија
Медицинско особље остаће до краја, „док се не изборе са вирусом“.

„Било је велико задовољство посматрати лица људи када смо дошли, с каквим одушевљењем и гостопримством су нас прихватили и надом да буде боље. Надам се да ћемо заједно са свим медицинским радницима из наше земље и нашим домаћинима успети да једну велику пошаст - корону ставимо под контролу“, рекао је пуковник Вукосављевић и поручио да ће медицинско особље остати до краја, „док се не изборе са вирусом“.

Командант новоформиране војне пољске болнице у Новом Пазару потпуковник др Предраг Крстић каже да је болница попуњена кадром свих потребних профила.

© Фото : Министарство одбране Србије Дезинфекција улица у Новом Пазару
Војска за дан поставила пољску болницу са 110 кревета у Новом Пазару /фото/ - Sputnik Србија
Дезинфекција улица у Новом Пазару

„У овом тренутку болница је предвиђена за пријем више од 100 болесника, са могућношћу увећавања тог броја. Формирана је са „црвеном“ и „зеленом“ зоном и јасним једносмерно усмереним кретањем, све у циљу личне заштите и самозаштите медицинског особља и адекватног збрињавања болесника“, објашњава потпуковник Крстић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала