Стигла помоћ из Турске за Нови Пазар и Тутин /фото/

Пратите нас
У Београд је данас слетео авион којим је допремљена медицинска помоћ Србији из Турске, намењена пре свега Новом Пазару и Тутину у борби против епидемије новог корона вируса.

Потпредседник Владе и министар трговине и телекомуникација Расим Љајић захвалио се Турској у име Владе и оценио да се на овај начин показују одлични односи две државе и два председника.

"Показује се брига Турске за добре односе, али и за народ у Санџаку без обзира да ли се ради о Бошњацима или Србима. Ово зло, ова болест не бира и сви морамо да будемо уједињени у борби против вируса, без обзира на националне, верске, политичке разлике. Морамо да сарађујемо сви како би се што успешније борили против ове пошасти", рекао је Љајић.

Љајић је појаснио да је медицинска помоћ, која је овога пута стигла , намењена Новом Пазару, Тутину, као и да верује да ће део бити прослеђен и Сјеници.

"О коликој количини робе се ради најбоље илуструје чињеница да је пун авион био намењен за две или три државе, а сада је пун авион са заштитном, медицинском опремом, дезинфекционим средствима и другом опремом намењен за два или три града, или општине у Србији", рекао је Љајић.

Амбасадор Турске у Србији Танжу Билгич рекао је да Турска у борби против пандемије наставља да буде уз Србију и Нови Пазар и истакао да је помоћ која је данас стигла резултат сарадње са централним и локалним властима.

"Пролазимо кроз тежак период надам се да ћемо проћи са што мање последица. Очекивали смо да ће пандемија ослабити, али на жалост видимо да број заражених поново расте. Верујемо да ће Србија пребродити и овај период захваљујући мерама које спроводи", рекао је Билгич.

Он је подсетио да је Турска у априлу, по налогу председника Реџепа Тајипа Ердогана, послала први авион помоћи у Србију, а касније и два шлепера.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала