У САД произвели замену за руске ракетне моторе РД-180

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Уђи у базу фотографијаРД 171 ракетни мотор са течним погоном у радионици НПО Енергомаш у Московској области.
РД 171 ракетни мотор са течним погоном у радионици НПО Енергомаш у Московској области. - Sputnik Србија
Пратите нас
Компанија „Јунајтед ланч алијенс“ (УЛА) добила је од „Блу ориџина“ први ракетни мотор БЕ-4, који је произведен као замена за руске ракетне моторе РД-180.

Уређај за погон ракете „Вулкан“, која је произведена као замена за „Атлас 5“ с руским ракетним мотором РД-180, стигао је у државу Алабама овог месеца.

Нови агрегат није серијски и користиће се за испитивања за тестирања заједно с носачем, саопштио је представник „Блу ориџина“ за портал Спејс њуз. Компанија планира да постави испоручи и други мотор БЕ-4 до краја овог месеца.

Компанија УЛА је 2018. године саопштила да ће на ракету „Вулкан“ бити постављен мотор БЕ-4. Први лет носача требало је да буде тестиран ове године, али је одложен.

Руски мотори РД-180 постављају се на америчке ракете-носаче типа „Атлас“. Те ракете, према речима аналитичара, користе се у „критично важним космичким летовима, који се остварују у интересима националне безбедности САД“.

Раније је часопис „Нешенел интерест“ писао о томе да закон обавезује америчке ваздухопловне снаге да одустану од коришћења мотора РД-170. Према прогнозама листа, то се неће догодити пре 2024. године. У Конгресу САД су такође признали да није могуће заменити руске моторе америчким у наредних десет година.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала