Апел Савеза Срба из Црне Горе српским лидерима: Седите за један сто и заједно на изборе 30. августа

Пратите нас
Савез Срба из Црне Горе, и њихов председник Жељко Чуровић, упутили су апел српским лидерима у Црној Гори, да на изборе 30. августа изађу заједно са једном опозиционом листом.

Апел који потписује Жељко Чуровић, преносимо у целини:

„У име Савеза Срба из Црне Горе и у своје лично име, апелујем и молим све српске лидере и остале опозиционе прваке, који држе до чојства и достојанства, који су искрени поборници чојске Црне Горе, да седнете сви скупа, за један сто и направите договор о заједничкој листи за изборе 30. августа.

Избори су расписани. Колико год изађе грађана и партија, биће признати и нико из међународне заједнице неће дати примедбу.

Милун Зоговић - Sputnik Србија
Демократски фронт је спреман да са релевантним опозиционим субјектима формира једну изборну листу

Зато нема места бојкоту. Бојкот иде на руку Милу, као и више опозиционих колона.

Молим Вас, браћо у Христу, маните сујете и политичке личне зађевице. Овога пута се ради о много значајнијој ствари од људске сујете, политичке патетике, ината, зависти…

Ради се о народу, држави, вери, људском достојанству, части и слободи…

Ако је појединац пречи од свега набројаног, боље да тај појединац не постоји, него да се све уруши.

Никада се више неће указати прилика за поправни.

Ако се не уједините, бићете кривци за сва зла која су нам намењена, много више од Мила Ђукановића. Нећете имати право више да тражите поверење грађана за ваш политички активизам, јер би чином одбијања заједничке листе постали саучесници у злочину који спроводи Мило Ђукановић, пре свега над српским народом а и над осталим грађанима Црне Горе које унижава сваким даном.

Нисмо сигурни са ове дистанце да је довољан јавни позив свим политичким организацијама за заједничку листу. То нам личи на оправдање пред јавним мњењем, ‘ето, ми смо звали, али нису хтели’…

Српске заставе на улицама Бањалуке - Sputnik Србија
Српско питање главно у предизборним тркама у региону /видео/

Слободни смо да јавно замолимо Народни фронт, као најјачу опозициону и коалициону организацију, да упуте званични позив са утврђеним термином свим политичким организацијама за прављење заједничке листе. То је у овом тренутку реалност, без обзира на међусобне анимозитете. Ко тада одустане, није добронамерног и засигурно прави калкулације са владајућом структуром.

Та заједничка листа треба да састави владу националног спаса, која ће трајати не дуже од годину дана. Та влада би требало да уреди круцијалне ствари у држави. Једна од кључних је, нов изборни закон и уређење бирачког списка и наравно још значајније, процесуирање свих оних који су учествовали у пљачки државе Црне Горе и њеном суноврату.

Сваки кандидат би се морао обавезати овереном оставком, да неће издати договор и неће прећи у противнички табор.

ССЦГ ће учинити све што је у нашој моћи да подржимо и помогнемо у сваком облику борбе заједничкој опозиционој листи у Црној Гори, која не мора бити и не треба да буде једно национална, већ саборна и искрена у одбрани Његошеве Црне Горе и сваког добронамерног грађанина који живи у њој.

Драга браћо,

Праштајте ми на мојој слободи у обраћању Вама, које у већини познајем, а са многима сам лични пријатељ, ваљда и због тога а и због свега што се дешава народу коме припадам, цркви којој сам веран и Црној Гори мојој постојбини, ни ја ни чланови ССЦГ, не можемо на све то бити равнодушни.

У нади да ћете заједно стићи до победе 30. августа, желимо вам добро здравље и братску слогу!“, пренео је портал ИН4С.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала