Грчка објавила до када важи забрана уласка за грађане Србије

© Sputnik / Бојана СтојадиновићТестирање путника на вирус корона на аеродрому на Скијатосу
Тестирање путника на вирус корона на аеродрому на Скијатосу - Sputnik Србија
Пратите нас
Грчка од сутра у шест сати затвара границе за српске држављане, а сада су објавили и до када је ова мера на снази.

„Приступ Грчкој свим држављанима Србије, на свим прелазима, биће забрањен до 15. јула“, објавила је Влада Грчке, преноси Б92.

Грчка је још и напоменула да у складу са својим договорима са ЕУ може да поново испита ову меру, а да се анализе свакодневно раде.

Како је наведено из грчке владе, право да уђу у Грчку имаће они који имају „изузетне разлоге“ за своје путовање, али се не прецизира шта то значи.

Амбасаду Србије у Атини званично је обавестио кабинет грчког премијера Кирјакоса Мицотакиса да ће Грчка од сутра затворити границе за грађане Србије, осим за неопходна путовања за која је потребна посебна дозвола, изјавио је данас министар спољних послова Ивица Дачић.

„Упозоравамо грађане да не крећу на пут према Грчкој како би се избегла ситуација да се велики број њих затекне у путу или на грчким граничним прелазима без могућности да уђу на територију Грчке“, истакао је министар.

Он је додао да ће наши грађани који су као туристи већ у Грчкој моћи да остану тамо до краја аранжмана и да се врате у Србију.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала