Најава са истока Украјине: Донбас ускоро улази у састав Русије

© Sputnik / Сергей Аверин / Уђи у базу фотографијаЉуди носе заставе ДНР на прослави годишњице проглашења независности Доњецке Народне Републике
Људи носе заставе ДНР на прослави годишњице проглашења независности Доњецке Народне Републике - Sputnik Србија
Пратите нас
Бивши премијер самопроглашене Доњецке народне републике (ДНР) Александар Бородај изјавио је на конгресу руске партије „Родина“ да ће две републике из Донбаса ускоро ући у састав Русије.
„Сигуран сам да ће прилично брзо републике Донбаса (ДНР и ЛНР) постати, не де-факто делови Русије, као што су сада, већ и де-јура“, рекао је Бородај.

Он је назвао важним кораком то што је Донбас гласао за промену устава у Русији.

Конгрес партије „Родина“ , познатог писца Захара Прилепина, одржан је 4. јула у Санкт Петербургу.

Раније је шеф самопроглашене Доњецке народне републике Денис Пушилин изјавио да је главни циљ ДНР улазак у састав Русије.

Украјинске власти су у априлу 2014. године почеле војну операцију против самопроглашених република Донбаса које су прогласиле независност после државног преврата у Украјини. Према последњим подацима Уједињених нација, у том сукобу је страдало око 13.000 људи. Решавање ситуације у Донбасу разматра се, поред осталог, на састанцима контакт-групе у Минску, која је од септембра 2014. године усвојила већ три документа са препорукама за смиривање сукоба.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала