Српске жене и деца поново на мети: Страшне претње у Хрватској

© YouTube/1NetPacХрватска застава
Хрватска застава - Sputnik Србија
Пратите нас
У близини једног бирачког места у Сплиту исписана је стравична порука у којој се прети силовањем Српкиња и њихове деце, каква је и раније виђена у хрватској јавности. Пошто су медији известили о томе графит је обрисан.

Порука пуна мржње и претње била је исписана на асфалту недалеко од сплитске Основне школе „Кман-Коцунар“, која је и једно од бирачких места у Сплиту, преноси Танјуг. 

Против непознатог починиоца биће подигнута пријава, преноси портал „Далмација данас“ позивајући се на наводе градских власти.

Јерко Куревија, задужен за односе са јавношћу у полицијској управи сплитско-далматинској, рекао је да су комуналне службе уклониле графит, а да су полицијски службеници изашли на место догађаја и да се спроводе мере и радње из надлежности полиције.

„Далмација данас“, позивајући се на локално становништво, наводи да гнусни графит није настао данас, него ту стоји од завршетка актуалне школске године, али није познато зашто се до сада није реаговало.

Ово није први пут да се Српкињама и њиховој деци прети силовањем. Недавно су навијачи Динама на загребачкој Кустошији развили транспарент са истом стравичном поруком.

Иначе, фотографију ове поруке објавио је раније данас хрватски портал српског недељника „Новости“, а добио ју је од једног читаоца.

тај портал пише да је графит из Сплита само још један доказ у низу који потврђује да антисрпство и шовинизам у хрватској јавности, нажалост, нису никакав инцидент него раширена и уобичајена појава.

„Нарочито је токсично што је графит исписан поред школе, образовне установе која припада деци, којој се тако шаље порука о прихватљивости мржње у нашој земљи, а уједно и поред биралишта, дакле тамо где га данас може видети велики број грађана који ће изаћи на изборе“, истичу са тог портала.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала