„Роскосмос“: Рогозинов саветник није имао приступ државним тајнама

© ФСБ РФ / Уђи у базу фотографијаПриведен саветник директора „Роскосмоса“
Приведен саветник директора „Роскосмоса“ - Sputnik Србија
Пратите нас
Саветник директора Руске свемирске агенције „Роскосмос“ Иван Сафронов, који је приведен због сумње да је извршио велеиздају, није имао приступ тајним подацима, саопштио је руководилац прес-службе Агенције Владимир Устименко.

Сафронова је јутрос привела Федерална служба безбедности. Како наводи ФСБ, он је прикупљао и предавао представнику једне од обавештајних служби НАТО податке о војној сарадњи, одбрани и безбедности Русије.

Уколико оптужбе против њега буду доказане прети му затворска казна у трајању од 20 година.

У суду кажу да Сафронов има статус осумњиченог и против њега је покренут кривични поступак и ускоро ће бити донета одлука о даљем поступању у његовом случају.

Устименко је прецизирао да Дмитриј Рогозин, директора „Роскосмоса“, није позван да да било каква објашњења након привођења његовог саветника.

„Радимо нормално, Рогозин је на свом радном месту“ , рекао је он.

Сафронов је, иначе, од 2010. До 2019. године био дописник „Комерсанта“, а потом и листа „Ведомости“. Бавио се војном тематиком и тематиком космоса.

За саветника Рогозина, директора „Роскосмоса“,  именован је крајем маја ове године.

У „Комерсанту“ кажу да не знају шта би могли да буду разлози за његово привођење и додају да се у самим новинама не спроводе никакве провере.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала