Захарова: Друштвеним мрежама предстоји перестројка

© МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпарока Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпарока Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија
Пратите нас
Друштвеним мрежама у свету предстоји реструктуирање, оне ће се мењати и на себи осетити утицај или притисак, сматра портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
„Већ видимо капитални почетак реструктуирања, модерације, законодавне легализације друштвених мрежа. Ако је пре тога, током неколико година, ово био неки увод, онда ће сада ова средина доживети или притисак на себе или утицај, али ће се на овај или онај начин мењати“, рекла је Захарова на онлајн конференцији „Свет очима медија у 2020. години“, коју је организовала новинска агенција „Русија севодња“.

Према њеном мишљењу, главна претња у медијском простору данас су лажне вести.

„Главна претња су лажне вести. Дуго година главна претња звала се пропаганда, сетите се, све се заснивало на томе: основни угушивач слободе медија, немогућности развоја новинарства, препрека у раду новинара називала се управо пропаганда“, објаснила је Захарова.

„Данас ми се чини да зло пропаганде бледи у поређењу са претњом коју представљају лажне вести. Зато што се можете одупрети пропаганди, имате све алате за то, постоје закони, за то су створене светске међународне институције, за то је створено цивилно друштво“, додала је она.

Она је уверена да се пропаганди може супротставити, али да је лажним вестима то немогуће: „било појединац, јавна личност, структура, организација, компанија, држава. Немогуће је, не постоје такви механизми“, констатовала је Захарова, додајући да је „створен огроман број механизама за ширење лажних вести“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала