Кинези у Смедереву угасили једну високу пећ

© AP Photo / Darko VojinovicЖелезара Смедерево
Железара Смедерево - Sputnik Србија
Пратите нас
Кинеска компанија ХБИС, власник железаре у Смедереву, зауставила је производњу у једној од две високе пећи, потврђено је Танјугу у тој компанији.

Овакву одлуку, како наводе у ХБИС-у, донели су због кризе на тржишту условљене пандемијом новог вируса корона.

„Разлози гашења Високе пећи број 1 у компанији ’ХБИС Србија‘ су утицај квота на извоз нашег челика у земље Европске уније и смањена потражња за челиком на тржишту, јер су многи наши клијенти обуставили производњу услед пандемије вируса корона“, кажу у Железари.

С обзиром на план наруџбеница које је та компанија добила за наредни период, пословање су, кажу, прилагодили тренутној ситуацији.

„Када буду створени тржишни услови за поновно покретање, пећ ће бити враћена у погон компаније.“

Када је реч о запосленима који се, наводе, враћају на радна места, Кризни штаб те компаније је применио низ мера, заснованих на искуствима из Кине, као и на директивама Кризног штаба Републике Србије.

Те мере су се, додају, показале ефикасним у заштити свих који раде у компанију од заразе вирусом корона.

HBIS GROUP Serbia Iron & Steel d.o.o Београд су смештени на три локације у Србији, у селу Радинац надомак Смедерева и у Шапцу.

У Смедереву производи гвожђе у двема високим пећима, затим гвожђе из високих пећи конвертује у сирови челик у челичани са три конвертора и комплексом за континуирано ливење.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала