Руски министар: Вакцинација на добровољној бази, али присталица све више

© Пресс-служба Государственной Думы РФ / Уђи у базу фотографијаРуски министар: Вакцинација на добровољној бази, али присталица све више
Руски министар: Вакцинација на добровољној бази, али присталица све више - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски министар здравља Михаил Мурашко рекао је да је у Русији вакцинација на добровољној бази, али да се током пандемије вируса корона број присталица вакцинације повећао.
„Код нас је вакцинација у сваком случају искључиво уз сагласност самог грађанина, али интересовање за вакцину је прилично високо. Људи су схватили значај вакцинације и током пандемије број присталица се повећао“, рекао је Мурашко за ТВ „Русија 1“.

Према његовим речима, 17 вакцина, на којима се ради, има добру перспективу и процес рада је интензиван.

Мурашко је објаснио да би они који су прележали вирус корона могли да се суоче са кардиоваскуларним проблемима, у првом реду миокардитисом.

„Онима који су прележали вирус корона, посебно у тежем облику, неопходна је рехабилитација, а најрањивији органи и системи су плућа, срце (миокардитис)“, рекао је министар.

Мурашко је објаснио да се код свих људи који су прележали вирус, па чак и код оних који нису имали симптоме, развија имунитет али да није код свих исте јачине.

Код оних који су прележали тежи облик вируса имунитет је јачи, док код оних који нису имали симптоме слабији.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала