„Најгнуснија лаж из кухиње режимских медија“: Митрополија о оптужбама да се састаје са опозицијом

© Фото : Митрополија црногорско-приморска Митрополија црногорско-приморска СПЦ.
Митрополија црногорско-приморска СПЦ. - Sputnik Србија
Пратите нас
Митрополија црногорско-приморска негирала је оптужбе да се бави предизборним темама као и да је иницирала сусрете било којих политичких партија на тему избора. Митрополија истиче да су наводи о састанцима и координацији Цркве са опозицијом ради припреме избора „најгнуснија лаж која излази из кухиње режимских медија и портпарола владајуће партије“.

„Нити је СПЦ иницирала сусретања било којих политичких партија на тему избора, или какве год страначке активности. По својој природи, Црква, на челу са митрополитом, у непрекидном је дијалогу са сваким људским бићем од детета до старца. Па ако се састанемо понекад и са опозиционим лидерима по поводу безаконог закона, не можемо се примаћи броју састанака које смо, на њихов захтев, и по потреби службе, одржали са лидерима ДПС, у протеклом периоду, од када та странка постоји и врши власт у нашој земљи“, наводи се у саопштењу објављеном на сајту Митрополије.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије Радовић - Sputnik Србија
Чекамо до Петровдана: Амфилохије о року за укидање Закона о слободи вероисповести

Митрополија наводи да, у том смислу, не осећа потребу за правдањем, било коме, „а понајмање њима“.

„Али ради знања свеукупног грађанства, морамо и дужни смо, одвојити лаж од истине. Зато смо и изразили спремност за дијалог са влашћу по питању Закона до Петровдана, управо не желећи да тај дијалог буду злоупотребљен и укључен у предизборну кампању“, каже се у саопштењу.

Митрополија наводи да се странке баве својим послом, а народ је са Црквом на челу, у храмовима, а до скора и на молитвеним литијама, тражећи промену антицрквених, антиевропских и антицивилизацијских одредби у Закону о слободи вероисповести.

„Питање антиуставног закона могло се решити дијалогом и у складу са међународним стандардима, на наше упорно инсистирање, много пре ове кампање за изборе, чији датум расписивања опет није био ни у интересовању ни у надлежности Цркве. Али владајућа ДПС партија — нити је хтела истински дијалог око закона, нити доводи у питање одржавање избора усред ових ванредних здравствених околности“, констатује Митрполија.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала