Ребић: На протестима повређено 118 полицајаца, процесуиране 153 особе

© Sputnik / Радоје ПантовићНереди испред Скупштине Србије
Нереди испред Скупштине Србије - Sputnik Србија
Пратите нас
Током дводневних протеста у Београду и другим градовима Србије, повређено је 118 полицајаца, а процесуиране су 153 особе, рекао је директор полиције Владимир Ребић.

Директор полиције је додао да је „причињена велика материјална штета, јер су демонстранти оштетили имовину грађана, као и јавну имовину“, пренео је Танјуг.

„Уништавали су аутомобиле, прозоре, излоге, палили контејнере. У Новом Саду су разбијена стакла на РТВ Војводина и запаљена је ватра на улазу у Градску кућу, док су у Нишу и Крагујевцу уништени полицијски аутомобили и бацане су каменице на зграде полицијских управа у тим градовима. Захваљујући координираној реакцији полиције, успели смо да успоставимо контролу током ноћи на улицама“, нагласио је Ребић.

Полиција је и синоћ, како каже, „реаговала тек када су на полицајце бачене каменице, димне бомбе, флаше и бакље, па чак и молотовљев коктел“.

„Пласирају се и бројне нетачне информације да су међу демонстранте убачени људи из безбедносних структура, како би изазвали нереде. Реч је о потпуним неистинама. Све оно што се дешавало у претходна два дана заправо је озбиљан и организован напад на припаднике МУП-а. Такође, објављене су и неистине да је полиција синоћ користила гумене метке и да је кренула са воденим топовима ка демонстрантима. Све ове лажи имају за циљ нарушавање угледа МУП-а, а тиме желе и да оправдају хулиганске нападе на полицију и дивљање на улицама“, истакао је Ребић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала