Шта се десило у Нишу: Полиција се повукла пред демонстрантима /видео, фото/

Пратите нас
Другу ноћ за редом одржани су протести у неколико градова у Србији. Највише инцидената и сукоба са полицијом било је у Београду и Новом Саду. Каменице, бакље и молотовљеви коктели бацани су на Градску кућу у Новом Саду, а у Крагујевцу је разбијено стакло на полицијској станици и убачене бакље.

У Београду је полиција под пуном опремом за разбијање демонстрација окупљене грађане потиснула из центра града око поноћи.

И поред инцидената, мало другачија слика синоћ је дошла из Ниша. Медији су објавили да се нишка полиција током протеста у том граду повукла у полицијску станицу и није интервенисала.

Објављен је снимак на ком се види како полицајци са опремом за разбијање демонстрација улазе у станицу полиције док им окупљени грађани аплаудирају.

„Јужне вести“ су објавиле да су грађани ишли у протестну шетњу централним градским улицама, скандирали против актуелне власти и председника Србије Александра Вучића, и да је у неколико наврата група учесника покушала да изазове инциденте.

У Новом Саду на Градску кућу су бацане каменице, бакље и молотовљеви коктели, а разбијено је стакло на улазу у РТВ.

 

© Tanjug / JAROSLAV PAPНереди током протеста у Новом Саду
Шта се десило у Нишу: Полиција се повукла пред демонстрантима /видео, фото/ - Sputnik Србија
Нереди током протеста у Новом Саду

Како јавља портал 021 у Новом Саду је повређено шест учесника протеста, а повређених полицајаца није било.

У новосадској Хитној помоћи речено је да повређени углавном имају расекотине и сличне лакше повреде.

На протестима у Крагујевцу је разбијено стакло на станици полиције, а у просторије, које се налазе у приземљу, убачене су бакље.

У Београду је било више сукоба полиције и демонстраната, а изведена је и коњица. Полиција је потискивала демонстранте до поноћи, а у јавност су отишле немиле сцене насиља.

На протестима је било напада на политичаре, али и на више новинара из различитих редакција.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да је циљ насиља на протестима покушај да се мимо воље грађана дође на власт.

Премијерка Ана Брнабић је казала да насилног преврата у Србији и анархије неће бити.

Председник Србије који је на путу за Француску објавио је на друштвеној мрежи видео у ком је казао да ће Србија успети да сачува мир и стабилност.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала