Умало физички обрачун на вратима СО Будва: Приватно обезбеђење не да одборницима да уђу

Пратите насTelegramOdyssey
Умало јутрос није дошло до физичког обрачуна, када је одборник Демократског фронта Јанко Димић, показујући одборничку легитимацију, затражио од полиције да поступи по закону и пусти га да уђе у Скупштину општине, што су припадници приватног обезбеђења спречили, преносе подгоричке Вијести.

Дошло је до комешања, а потом је у намери да уђе и оде у скупштинску службу спречен и Крсто Радовић, кога је одборничка већина сменила 11. јуна са функције председника Скупштине општине.

Припадници приватног обезбеђења правећи живи зид телима спречили су да у Општину уђу и одборници Мијомир Пејовић (Демократе), Ђорђије Вујовић (ДФ), као и Марко Марковић и Никола Јовановић који су вољом одборника ДПС, СД, Црногорске и Стевана Џаковића смиењени са места потпредседника Општине и шефа кабинета председника.

Након што полиција није склонила приватно обезбеђење и омогући му улазак у Скупштину, Димић је Општину упоредио са кућом Земунског клана у Шилеровој.

„Ми је нећемо срушити, али ћемо криминалце из ње истерати“, казао је Димић и затражио од полиције да она каже да ли се одборницима не дозвољава улазак.

Он је казао да није насилан и да само жели у складу са законским прописима да преда папире у скупштинску службу.

Мијомир Пејовић је тада запитао полицијског старешину шта онда кордон полиције ради на улазу у Општину, ако је приватно обезбеђење оно које спречава улазак.

„Ако је ово служба обезбеђења, шта ћеш ти ту? Кажите нам, шта ради полиција. Ти си пристао да правиш параван приватном обезбеђењу, које штити мафију“, поручио је Пејовић.

Радовић је казао да им је синоћ стигао мејл од самозване председнице Анђеле Бориловић (Ивановић) о заказивању "некакве седнице у суботу”.

„Као председник Скупштине, нисам заказао никакву седницу, и одборници траже да оду у скупштинску службу да виде о чему се ради. Молимо да дозволите да уђемо. Ви чувате људе у извршењу кривичног дела. Дајте нам написмено ко вам је наредио да не можемо ући, да ли такозвана председница, да ли Снежана Куч или шарлатан Дивановић. Где је печат, где је потпис да не можемо ући? Полиција ради по усменим наређењу неког приватног обезбеђења. Полиција треба нас да чува, а она чува битанге које су узурпирале власт“, казао је Радовић.

Мијомир Пејовић је тада запитао по којим мерилима одборнице Снежана Куч (ДПС) и Анђела Бориловић (Ивановић) могу да буду у скупштинској служби, а не и остали одборници.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала