Син Бжежињског: Америка треба да пооштри став према Русији, Путин постаје одважнији

© AP Photo / Ivan SekretarevЗаставе САД и Русије
Заставе САД и Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе не врше довољно снажан притисак на Русију, што подстиче Москву на још провокативније акције, изјавио је бивши заменик помоћника министра одбране САД за Европу и НАТО Јан Бжежински, који је позвао Вашингтон да уведе Русији нове санкције и да НАТО-у прикључи нове земље, преноси портал „РБК“.

Према речима Бжежинског, земље НАТО-а морају јачати своју војну моћ, а Америка треба да премести више трупа у земље Источне Европе које ће тамо стално боравити, као и да потпомогне ступање Украјине и Грузије у НАТО. Он је такође истакао да је неопходна борба против лажних информација и пооштравање санкција против Русије.

Син бившег саветника америчког председника за националну безбедност Збигњева Бжежинског сматра да ће „прагматичан политичар, какав је председник Русије Владимир Путин, променити спољну политику земље под налетом нових ограничавајућих мера“.

Бжежински је уверен да је актуелна недоследна политика САД према Русији само допринела томе да је „Путин предузимао све ризичније кораке а, могуће да га је то још више одважило“.

Бжежински је говорио на дискусији у Комитету за спољна питања, посвећене могућим везама између Русије и талибана.

Раније је бивши амбасадор САД у Русији Мајкл Макфол изјавио да председник САД Доналд Трамп не реагује на то што Русију оптужују за завере са терористима групе „талибан“, јер „покушава да успостави пријатељске односе“ са руским колегом Владимиром Путином.

Лист „Њујорк тајмс“ је раније, позивајући се на анонимне представнике америчких обавештајних служби, објавио текст у којем је наведено да је руска војно-обавештајна служба нудила награде талибанима за нападе на америчке војнике у Авганистану, као и да је председник САД Доналд Трамп информисан о томе.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала