Вучић: Данас нам је најгори дан, последице прoтеста ћемо тек видети

© Sputnik / Никола БижићПротести испред Скупштине Србије
Протести испред Скупштине Србије - Sputnik Србија
Пратите нас
Протести су увек дозвољени, али организовати протесте у време епидемије показује невероватну неодговорност, поручио је данас из Париза председник Александар Вучић и упозорио да је данас убедљиво најгори дан у Србији по питању вируса корона.

Брине га, каже, чињеница да поједини људи мисле да је нормално да долазе на скупове и заражавају једни друге.

Истакао је да нико не треба да помисли да су њему протести као такви проблем:

„Од 2014. године сваки дан имам протест испред Председништва, на улицама од 2017, а онда од 2018. године још годину и по... Никада проблема није било, нису људи видели полицију док нису покушали да упадну у Скупштину. Можете да радите све, ово је слободна и демократска земља, али је толико неодговорно, застрашујуће неодговорно по здравље људи да се позива на скупове“, рекао је Вучић.

Он је истакао да је данас убедљиво најгори дан по питању вируса корона.

Како је рекао, данас се виде последице од пре четири, пет дана, а тек ћемо видети за наредних пет дана последице ових окупљања у броју заражених.

Зато је апеловао на све да се сачува здравље.

„Неће нико на силу да преузме власт, власт се осваја на изборима. Можете да протестујете до миле воље, али кад прође епидемија. Као да то не разумеју... Ако мислите да ћете да доведете тајкуна, једног или другог, на власт силом, то се неће догодити. Осим што ћемо да покажемо колико смо невероватно неодговорни и колико се неозбиљно понашамо“, поручио је Вучић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала