Нема рата без Су-25: Ексклузивни снимак из кабине руског „Суперграча“ /видео/

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаЈуришни авион Су-25 током обуке у Краснодарском крају
Јуришни авион Су-25 током обуке у Краснодарском крају - Sputnik Србија
Пратите нас
Телевизија „Звезда“ објавила је видео који је снимљен из кабине руског јуришног авиона Су-25СМ3, чија основна верзија се у руској војсци увек сматрала најжилавијом и најратоборнијом.

Без Су-25 не може проћи ни један рат: управо ови нападачки авиони или, како су их звали у Авганистану, „Грачи“, први су се винули у небо за време грузијско-осетинског рата 8. августа 2008. године. Исто је био случај и седам година касније у Сирији, где су Су-25 извели рекордан број летова.

Најсавременија верзија овог авиона Су-25СМ3 појавила се на свет као резултат горе наведена два рата. Ново оружје, нови системи за радиолокациону борбу, нови навигациони комплекс, нова опрема за ноћно летење – све то је у потпуности променило облик старог јуришног авиона, захваљујући којем је нови авион добио надимак „Суперграч“.

Сухој Су-25 је двомоторни авион, једносед, намењен за блиску подршку и противоклопну борбу. Пројектован је у Совјетском Савезу, налази се и данас у употреби, не само у Русији, већ и у многим другим државама. Први прототип је полетео 22. фебруара 1975. године. Он може да носи 32 врсте различитог наоружања.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала