Мандић: Милов говор мржње против Цркве, опозиције и читаве Црне Горе

© Фото : Демократски фронтАндрија Мандић
Андрија Мандић - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидер опозиционе црногорске партије Нове српске демократије (НСП) Андрија Мандић оценио је данас да у интервјуу председника Црне Горе Мила Ђукановића подгоричкој "Побједи" нема ничег новог, осим, како каже, "поновљених прогласа, не само против Српске православне цркве (СПЦ), Демократског фронта и остатка опозиције већ и читаве Црне Горе".

У интервјуу је председник Црне Горе оптужио Србију да се још од времена Слободана Милошевића "највише меша у унутрашње ствари те земље" те да литије које организује СПЦ представљају вид политичке борбе са намером да се промени власт, а не закон".

Мандић је у саопштењу за јавност оценио да посреди "говор мржње" против сопственог народа и истакао да Ђукановић тридесет година влада на дискриминацији и поделама, "против помирења, против слоге и људског разумевања".

Један од лидера ДФ-а каже да Ђукановић "гази" по народу који би требало да представља, и истиче да је он једини председник у "једној хришћанској земљи" који "неуким и неконтролисаним" језиком вређа поглавара СПЦ, патријарха Иринеја, и поглавара митрополије црногорско-приморске Амфилохија.

"Апсолутно већинску религијску заједницу, канонску православну цркву, мисли да ће угрозити злоупотребом Скупштине, а њен велики углед урушити нечовечним поступцима и насиљем усмереним против наших владика, монаштва, свештенства и верујућег народа и тако затрти веру код људи и отети црквену имовину", истакао је Мандић.

Он је истакао да је Црној Гори неопходан пут помирења и напретка и оценио да Ђукановићево обраћање представља "његово опроштајно писмо од ове земље и овог народа".

Мандић је такође Ђукановићу оптужбу СПЦ да је предводник опозиционог блока на предстојећим изборима у Црној Гори оценио као "политички нонсенс", преноси Танјуг.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала