Победићемо корону, ја вам гарантујем, пензије и плате неће падати: Вучић о епидемији у Србији

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић замолио је вечерас све грађане Србије за дисциплину и одговорност у борби са корона вирусом. Како је рекао, пензије и плате у јавном сектору услед економске кризе неће бити смањиване.

"Победићемо корону, гарантујем", рекао је Вучић у емисији Хит твит и објаснио да имамо довољно медицинске опреме и одговорне здравствене раднике.

Срећом, каже, вечерас, нема ни 500 људи на протестима.

"Ове седмице лагао је ко је шта стигао, измишљао је ко је шта стигао", рекао је Вучић и додао да су неке од лажне вести биле сасвим бесмислене, а неке циљане да утичу на јавно мњење.

Он је рекао да су чланови Кризног штаба часни и одговорни људи, а на опаску да је једна од вести на мрежама била да је др Кон добио стан у Београду на води рекао је кратко: Срам их било.

Вучић је рекао да су ускоро органи СНС и да ће он бити само председник грађана.

Пензије и плате неће падати

Упитан због чега је одустао од полицијског часа који је најавио за претходни викенд рекао је:

„Зато што морам да имам и да покажем поверење и у сараднике и све друге, зато што су лекари рекли да може  другачије, и мислим и даље да је то био прави предлог“.

Вучић је указао да постоји брига за економску будућност због епидемије корона вируса, али да неће бити смањења пензија, као ни плата у јавном сектору, чак ће се зависно од ситуације гледати да се иде на повећање.

"Не кажем да ће бити мед и млеко али лакше ћемо поднети него било која земља у Европи и свету. Бићемо најбољи у Европи, најлакше ћемо то поднети", рекао је Вучић.

Председник Србије је изјавио да је Србија у међувремену добила 264 респиратора, али да оболеле више немамо где да сместимо. Како каже, за сада се у Арени налази 137 пацијената који су добро. Он наглашава да је важно да покажемо ту врсту јединства и заједништва и да ћемо победити корону.

"Молим људе да се чувају, да верују својој држави и својим лекарима,ми друге немамо и они су врхунски лекари, врхунски анестезиолози", рекао је он.

Мир и стабилност, полиција да реагује само ако мора

"Обећао сам мир и стабилност и биће и мира и стабилности, јер никада насилници и хулигани неће да победе, поручио је председник Александар Вучић поводом насилних протеста испред Дома Народне скупштине последњих дана.

Навео је да се не плаши никаквих протеста.

Вучић је рекао да разуме да су људи незадовољни, нервозни, да је сваком тешко, људи не могу на одмор, корона мучи све људе, брину за јесен, те да све фрустрације разуме и да је зато замолио да полиција пусти људе и да само у последњем тренутку, ако мора, интервенише.

“То је била моја молба”, додао је Вучић.

Позвао је да се прекине са лицемерјем, јер полиција мора да ради свој посао и да штити и обичне грађане.

Ако се сагласимо да је у реду да неко упадне у Скупштину, онда ће сутра моћи исто тако да упадну у нечији стан, указао је.

Поводом снимка пребијања младића на клупи у парку код парламента, Вучић је упитао шта су они радили пре него што су сели на клупу.

“Мислите да полицајци не знају, да су они обесни кретени да ће да туку без разлога”, навео је Вучић и додао да они који употребљавају прекомерну силу морају да одговарају.

Вучић је изјавио да нема проблем да сваки полицајац за којег се утврди да је применио прекомерну силу буде питан зашто је то урадио и да одговара на то, али, истакао је, тај полицајац ту није дошао случајно.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала