Ванземаљци постоје, а да ли су нам претња: Упозорење бившег шефа тајне агенције Пентагона

CC0 / unsplash / Зграда у облику летећег тањира
Зграда у облику летећег тањира - Sputnik Србија
Пратите нас
Оно што сматрамо НЛО-има можда су тајне технологије држава сукобљених на земљи, тако да је немогуће тврдити да су НЛО-и безопасни, рекао је Луис Елизондо, бивши шеф тајне америчке Владине агенција задужене за истраживање НЛО-а. Зато би сви лидери требало да сарађују кад је реч о оваквим појавама како би се предупредили неспоразуми, сматра он.

Не може се порећи да је Америка фасцинирана НЛО објектима. Међутим, занимање за НЛО много је веће јер људи свуда пријављују ове случајеве и описују их као сличне једни другима, пише Лајв санјенс.

НЛО, ванземаљци - Sputnik Србија
Руски стручњак: НЛО на видео-снимцима Пентагона нису ванземаљци /видео/
„Иако неки означавају НЛО као ванземаљске свемирске летелице, тај термин једноставно описује ваздушне објекте за које нема објашњења. Једна од опција је да они представљају технологију непријатељских људских извора, тако да је немогуће са сигурношћу рећи да су НЛО-и безопасни, рекао је Елизондо. Процена потенцијалних претњи које представља НЛО стога би требала да укључује сарадњу лидера широм света, рекао је Елизондо Луис, који је сада директор за глобалну сигурност и посебне програме на Академији уметности и науке Старс, приватној агенција која трага за доказима о НЛО-има.

„Мислим да нема сумње да такве ствари постоје“, рекао је. „Знамо да су тамо - имамо неке од најбољих технологија на свету које су потврдиле њихово постојање“. Али одакле потичу ови предмети, које су њихове могућности и које су намере онога ко их је можда послао.

НЛО-и су познати и као неидентификовани ваздушни феномени, а америчка влада прикупља извештаје о овим загонетним објектима од 1950-их у Пројектној плавој књизи Ваздухопловства, од 1952 до 1969, и преко Националног истражног комитета за ваздушне појаве, федералне агенције која је састављала извештаје о сусретима са НЛО-ом од 1950-их до 1980-их.

НЛО - Sputnik Србија
После снимака Пентагона, Јапан спрема протоколе за сусрет са ванземаљцима

Пројектна Плава књига истражила је више од 12.000 извештаја о виђењу НЛО-а. Показало се да је већина њих погрешна идентификација авиона, балона, облака или звезда, али 700 инцидената је остало нерешено.

„Дугогодишња стигма и владина тајновитост око НЛО-а охрабрили су људе да одбаце ове приче као превару или шалу. Али све док порекло и потенцијал тек неколико тих објеката остану непознати, било би глупо не схватати их озбиљно“, објаснио је Елизондо.

Нешто је на нашем небу и не знамо шта је, не знамо одакле је. Је ли то проблем?! Из перспективе националне безбедности, да, то је проблем“, рекао је. „Морамо схватити шта је ово како бисмо утврдили да ли је претња.“

Елизондово учешће у Програму Пентагона довело га је до сазнања да бирократија система не даје податке јавности, чува их у тајности занемарујући ризике које потенцијални НЛО-и могу представљати. „То ме је заиста натерало да поднесем оставку“, рекао је он.

Нема елегантних решења

Многе случајеве НЛО-а које је истраживао Пентагон забележили су припадници војске у ограниченом ваздушном простору. Међу њима су била и три сусрета у ваздуху које су амерички пилоти снимили 2004. и 2015. године. Снимци су званично декласификовани и објављени на интернету 27. априла. Друге инстанце су укључивале неидентификоване феномене који лете брзином која је делује као хиперзвучна брзина – више од пет пута већа од брзине звука.

Свемирски апарат Војаџер - Sputnik Србија
Шта смо поручили ванземаљцима пре 43 године /видео/
Ниједан од објеката није имао видљива крила или друга средства за погон. Штавише, чинило се да изводе маневаре који би их подвргли сили чак 700 пута већој од гравитације или 700Г, рекао је Елизондо.  Да би се то објаснило, пилотске кабине могу издржати само око 18Г пре пуцања, а људи обично могу да издрже само неколико секунди 9Г пре него што изгубе свест, јер гравитација увлачи крв у екстремитете, а престаје доток кисеоника у мозак, према ПБС-у.

„Надам се да можемо пронаћи елегантна решења за ове ствари“, рекао је. „Ако ми можете показати једну технологију коју је човечанство икада успело да направи да то може, то је сјајно! Али мени засад, нити било коме из америчке владе, нико није могао да покаже“.

Прочитајте и:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала