Вучић: Немам доказа да Русија стоји иза протеста

© Sputnik / Дејан СимићПротести испред Скупштине у Београду
Протести испред Скупштине у Београду - Sputnik Србија
Пратите нас
Немам доказа да Русија стоји иза протеста у Србији, рекао је председник Србије Александар Вучић у вези са наводима неких медија који то тврде.

Александар Вучић је, гостујући на ТВ Пинк, рекао да је састанак са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан Харченком померен за сутра из техничких разлога.

„Да ли сам срећан оним што ради део руских, део немачких, део америчких медија, између њих не видим никакву разлику, нисам. Али ја то подразумевам, Србија је независна земља и срећан сам док је тако. Када су исти Дојче Веле, Њујорк тајмс и, не знам, Би-би-си и Раша Тудеј, то је најбољи доказ моје политике. А да оптужујем било коју земљу, ја то нисам у стању“, рекао је Вучић.

Подсетимо, поједине невладине организације, као што је ЦЕАС, гостујући у неким домаћим медијима, „откриле“ су „руски траг“ у демонстрацијама у Србији, оптужујући неосновано и без доказа, како је рекао амбасадор Русије Александар Боцан Харченко.

Коментаришући присуство страних држављана на протестима у Београду, Вучић је рекао да је највише било Црногораца, али не мисли да њихова служба има везе са тим.

Казао је да су најчуднији двоје Израелаца који су привођени, јер је код њих „пронађена занимљива опрема“, као и држављанин Британије, иначе Шкот, који је такође привођен.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала