Министарство одбране Русије о новој вакцини против Ковида 19

© Sputnik / Игорь Зарембо / Уђи у базу фотографијаВакцинација
Вакцинација - Sputnik Србија
Пратите нас
Испитивања вакцине против вируса корона тече без икаквог покушаја скраћивања времена истраживања и потпуно у складу са методологијом, саопштило је руско Министарство одбране.

„У Министарству одбране Русије испитивања вакцине на добровољцима, да би се избегли каснији ризици њене примене, спроводе се у потпуности у складу са важећим законом и научном методологијом, без икаквог покушаја да се смање рокови испитивања“, наводи се у саопштењу.

Такође се наводи ће 42. дана након прве вакцинације добровољци морати да се врате у болницу на један дан како би прошли завршни лекарски преглед и дијагнозу, као и припрему свих потребних докумената.

„Ефикасност и специфичност развоја имуног одговора коначно ће бити процењени на основу резултата анализе. Тренутно доступни подаци који су добили стручњаци Националног истраживачког центра за епидемиологију и микробиологију ‘Гамалеи’ указују на формирање имуног одговора код добровољаца након примања вакцине против вируса корона ковид 19“, додаје Министарство.

Клиничка испитивања су почела 18. јуна. Вакцину је произвео истраживачки центар епидемиологије и микробиологије „Гамалеј“. Прва група добровољаца биће отпуштена већ 20. јула.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала