Нова правила за улазак у Русију: Укида се двонедељни карантин

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаПролазници са маскама за заштиту од вируса корона на Црвеном тргу у Москви
Пролазници са маскама за заштиту од вируса корона на Црвеном тргу у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија од 15. јула укида обавезан двонедељни карантин за све који уђу у земљу, а одлука шефице „Роспотребнадзора“ Ане Попове објављено је на званичном сајту правних информација.
У складу с тим, страни држављани приликом уласка у Русију морају имати документ на руском или енглеском језику са негативним тестом на вирус корону, који је направљен најкасније три дана пре уласка у Русију. Руси ће моћи да покажу резултате теста или да се тестирају код куће. Ако особе које долазе у Русију немају не поседују тест, имају рок од три дана да га ураде.

Раније је „Роспотребнадзор“ предложио да Русија обнови авио-саобраћај са 13 земаља. На списку су се нашле Немачка, Италија, Велика Британија, Пољска, Данска, Финска, Мађарска, Норвешка, Холандија, Кина, Шри Ланка, Вијетнам и Монголија.

Према речима потпредседнице руске Владе Татјане Голикове, услов за обнављање летова са другим државама је да у њима вирусом корона буде заражено око 40 особа на 100.000 људи. Земља би требало да задржи тај показатељ 14 дана, односно период инкубације. Просечан дневни раст броја заражених и показатељ ширења болести у тим земљама не би требало да премашују један одсто.

Русија је прекинула редовне и чартер летове са другим земљама 27. марта.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала