Порука из руске Думе поводом немира у Београду: Вучић — „кост у грлу“ за „НАТО лобисте“

© Sputnik / Александар МилачићПротести испред Скупштине Србије
Протести испред Скупштине Србије - Sputnik Србија
Пратите нас
Дестабилизација ситуације у Србији не одговара интересима Русије на Балканском полуострву, изјавила је члан Комитета за међународне послове Државне думе Русије Елена Пањина, коментаришући оптужбе на рачун Русије о умешаности у антивладине немире у Београду и додала да је председник Србије „кост у грлу“ за „натовски лоби“ на Балкану.
„Организација ’обојених‘ политичких побуна никада није била инструмент Русије у дијалогу са другим земљама, посебно у погледу Србије, која је одбила да уведе санкције против Русије и уско сарађује са нашом земљом. Дестабилизација Србије противречи интересима Русије на Балкану и може да угрози тренутни статус те земље као неутралне, несврстане, пријатељске Русије“, рекла је Пањина.

Она је додала да је Вучић „кост у грлу“ за „натовски лоби“ на Балкану.

„Сада покушавају да га скину са власти на сваки начин, укључујући увлачењем у масовне нереде патриотски настројених Срба који се плаше ’капитулације‘, ’предаје суверенитета над Косовом‘“, изјавила је посланица.
Застава са ликом Владимира Путина у Београду - Sputnik Србија
Како је то Русија покушала да изврши „државни удар“ у Србији

Подсетимо, поједине невладине организације, као што је ЦЕАС, гостујући у неким домаћим медијима, „откриле“ су „руски траг“ у демонстрацијама у Србији, оптужујући неосновано и без доказа, како је рекао амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко.

У вези са наводима неких медија о „руском трагу“, Вучић је у недељу изјавио да нема доказа да Русија стоји иза протеста у Србији.

Коментаришући присуство страних држављана на протестима у Београду, Вучић је рекао да је највише било Црногораца, али не мисли да њихова служба има везе са тим.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала