Срби могу трпети много тога, али им у веру, Цркву и Косово - не дирај!

© Фото : Zvanični sajt SNPНенад Поповић
Ненад Поповић - Sputnik Србија
Пратите нас
„Ако је Мило Ђукановић мислио да ће Срби у Србији ћутати зато што се он данас можда осећа сигурним под скутима својих суверена из НАТО пакта, и да ће моћи без последица да прогони Цркву и српски народ, онда се грдно преварио“, поручио је председник Српске народне партије Ненад Поповић.

Поповић је, реагујући на интервју председника Црне Горе, истакао да вређање Српске православне цркве, српског народа и Србије од стране Мила Ђукановића, више никога не изненађује у Србији.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије Радовић - Sputnik Србија
Митрополит Амфилохије: Бојим се да је Ђукановић опседнут ђаволом

„Стављајући све у функцију једине идеје којој је све ове године служио, а то је опстанак на власти по сваку цену, он показује да му није свето ништа на чему је утемељена Црна Гора све ове векове и да му је стварање подела у народу и друштву једина шанса да остане још мало на власти и избегне одговорност за сва недела која је починио. Међутим, овакав јавни напад на Српску православну цркву, коју он назива ‘зликовачком’, до сада није виђен и то је отворени позив на прогон и насиље, рекао је Поповић за портал ИН4С.

Поповић оцењује да је то могао да учини само „доследни наследник Секуле Дрљевића и Савића Штедимлије, осведочених мрзитеља свега српског и православног“.

„Ја сам више пута говорио да је Мило Ђукановић један од највећих непријатеља српског народа. А историја је показала баш на нашем примеру да су најострашћенији у мржњи према Србима управо они који су некада били припадници нашег народа и вере, па су због власти и утицаја променили своју веру. Јер само су они некада, као данас Мило Ђукановић, могли тако брутално да се обруше на Српску православну цркву и њеног Митрополита, да доносе законе којима желе отети вековне храмове да би стварали своју лажну веру и лажну цркву, да хапсе поштоване и вољене Владике, да прогањају грађане на молитвама, да укидају писмо којим се писало вековима, да избацују Србе из јавних институција и српске писце и песнике из школских програма, да свакодневно нападају Србију, која је увек била најближи савезник Црне Горе“, навео је Поповић.

Мило Ђукановић - Sputnik Србија
Ђукановић: Треба да побиједимо СПЦ на изборима

Он је додао да ми сада, у ситуацији када је народ Црне Горе мирно одлучио да брани своје светиње, и када се ујединио око својих владика и Светог Василија Острошког, од Мила Ђукановића можемо очекивати све најгоре, јер осећа да је угрожен његов начин владања саздан на, како је навео, поделама, страху, мржњи и отвореном антисрпству и антиправослављу.

„Нико не може забранити Србији да се брине о свом народу ма где он живео и Српској православној цркви, посебно ако су угрожени или прогоњени, као што је то данас случај у Црној Гори. Ако је Мило Ђукановић мислио да ће Срби у Србији ћутати зато што се он данас можда осећа сигурним под скутима својих суверена из НАТО пакта, и да ће моћи без последица да прогони Цркву и српски народ, онда се грдно преварио. Изгледа да он ништа није научио из историје народа којем је припадао док се није преверио, па чак ни из литија претходних месеци, да Срби могу трпети много тога, али им не дирај у веру, Цркву, слободу и Косово. Време је чудо и свакога научи све и постави на своје место. Уверен сам да ће тако бити ускоро и у Црној Гори“, закључио је министар Поповић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала