Бугарска: Телефонски разговор унео раскол у опозицију

© Depositphotos.com / VileviСофија, престоница Бугарске
Софија, престоница Бугарске - Sputnik Србија
Пратите нас
Бугарско тужилаштво објавило је телефонски разговор лидера опозиционе Комунистичке партије Александра Паунова и контроверзног бизнисмена Васила Бошкова о организовању антивладиних протеста у Софији, што је изазвало бурне реакције коалиционих партнера из Социјалистичке партије. Паунов је након тога морао да напусти коалицију.

У телефонском разговору се чује како особа за коју се, по гласу, претпоставља да је Бошков, пита посланика да ли треба да шаље у центар Софије још демонстраната на шта Паунов одговара да не треба.

„Значи, не треба да шаљем десет хиљада људи ка парламенту?“, пита Бошков а Паунов одговара одрично али наглашава да демонстрације треба да се наставе.

„По мом мишљењу, демонстрације, протести треба да се наставе“, каже Паунов.

Одмах након објављивања разговора огласила се председница Социјалистичке партије Корнелија Нинова, коалиционог партнера, истакавши да тај телефонски разговор са њеном странком нема никакве везе.

„Нико нема права да користи наши странку за своје личне или корпоративне интересе. Чули смо се са Пауновим и он ће већ данас дати изјаву да напушта нашу парламентарну групу“, рекла је она.

Антивладини протести избили су прошле недеље након што је Тужилаштво спровело претрес канцеларија администрације председника и после инцидента са нацоналним парком „Росенец“.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала