Кија Коцкар, пена парти и дискотеке проширили корону у Лесковцу /видео/

© Fotolia / PressmasterМлади људи у клубу
Млади људи у клубу - Sputnik Србија
Пратите нас
Кија Коцкар, пена парти, дискотеке и кафићи који не поштују прописане мере проширили су корону у Лесковцу, због чега је уведена ванредна ситуација, рекао је градоначелник тог града Горан Цветановић.

Образлажући увођење ванредне ситуације, градоначелник Лесковца Горан Цветановић казао је да забрињава што се већина Лесковчана, посебно млади, понаша прилично опуштено по питању препорука, па се тако до касно у ноћ окупљају велике групе људи без маски по кафићима, кафанама и ресторанима, праве се прославе, те се људи масовно окупљају, преноси лесковачки портал „Југмедиа“.

Он је набројао кафиће и догађаје где се млади окупљају без физичке дистанце и заштитних средстава од вируса корона.

„Од тога да је кафић, или дискотека, која је прошлог викенда организовала концерт, морао сам да запишем, Кијe Коцкар, само име говори о каквој се особи ради, до садашњег викенда где је била пена парти, до најављивања да ће већ следећег викенда опет бити концерата“, навео је.

У кафићима и дискотекама, где се не поштује мере, оценио је Цветановић, вирус се шири.

„Позитиван ефекат се ретко када шири, негативан се шири….. То је велики број људи на малом простору који константно по неколико сати стоји, да не причамо да је то влажна средина и пена, колико је подложна преносу вируса, а управо рекламирају такве неке пене парти, где је велики број младих људи у блиском контакту“, рекао је први човек Лесковца.

Као негативан пример у вези с непоштовањем мера он је навео и угоститељске објекте који су радили до два сата после поноћи, иако је препоручено време 23 часа.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала