Непостојећи извештај др Миљка Ристића: О обдукцијама сам прочитао на интернету

© Фото : Јутјуб / Novo Jutro / скриншотМиљко Ристић, кардиохирург
Миљко Ристић, кардиохирург - Sputnik Србија
Пратите нас
Све оно што сам рекао само сам пренео из средстава јавног информисања. Уђите на сајт, не знам тачно како се зове, ја сам нашао када сам укуцао ’ковид инфекција и обдукција‘. Наћи ћете извештај са Медицинског факултета, Патоанатомског института у Београду са именима и презименима доктора који су то радили.

То је рекао за Спутњик кардиохирург Миљко Ристић, који имена и презимена тих доктора није навео. Он је раније изјавио да је у Србији урађено 17 обдукција на преминулима од ковида 19, од којих су већина млади. Ту тврдњу данас је негирао Институт за патологију Медицинског факултета у Београду.

Непостојећи извештај

Пратећи упутства др Ристића, покушали смо да поменути сајт нађемо, али – нисмо успели.

„Уђите на тај сајт. На тај сајт може да уђе свако. Ја сам ушао зато што претурам по сајтовима и нашао сам ту информацију“, поручио нам је Ристић, додајући да на том сајту има свих података о обдукованима, од година до занимања.

„Обдукција није предмет судске медицине“

Поводом реакције проф др Слободана Савића из Института за судску медицину, Ристић је рекао да предмет судске медицине није обдукција болесних, већ судски случајеви.

 „Ја нисам патолог, нисам ја обдуковао. Интересовао сам се да видим какав је патоанатомски субстрат за срце, пошто је то моја делатност“, напоменуо је Ристић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала