Руси на корак до потпуно електричних авиона и хеликоптера

© Фото : Vitaly V. Kuzmin Руски хеликоптер "Ансат"
Руски хеликоптер Ансат  - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија је прва у свету тестирала електро-мотор направљен на основу технологије високотемпературне суперпроводљивости (ВТСП) који се у потпуности напаја преко акумулатора, саопштио је Фонд за напредна истраживања.

„У оквиру заједничког пројекта Фонда за напредна истраживања и компаније ‘СуперОкс’, први пут су у свету изведени лабораторијски тестови елемената ваздухопловног интегрисаног електроенергетског система на основу јединствене високотемпературне суперпроводљиве платформе, која се састоји од пуњивог акумулатора, високотемпературног суперпроводљивог кабла, уређаја за ограничавање струје ВТСП и електро-мотора ВТСП“, саопштила је прес служба.

Фонд је објаснио да се током тестирања напајање мотора вршило само преко специјално развијених акумулатора велике снаге.

Тестирање је спроведено у условима симулирања полетања и слетања, напуњености акумулатора и пражњења током лета, као и ванредних услова.

Како се прецизира, пројекат се реализује за стварање потпуно електричних авиона и хеликоптера који се од постојећих модела авиона разликују напреднијим оперативним карактеристикама.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала