Јерменија: Претње Бакуа – манифестација тероризма и одраз геноцидних намера

© PixabayЈереван
Јереван - Sputnik Србија
Пратите нас
Након што је Азербејџан запретио Јерменији да би могао да изврши ракетни напад на њену атомску централу, огласио се званични Јереван поруком да те претње представљају манифестацију државног тероризма и одраз геноцидних намера Бакуа.

Министарство спољних послова Јерменије саопштило је да су те претње и кршење међународног права.

„Акције којима прети азербејџанско Министарство одбране представљају кршење међународног хуманитарног права и Женевске конвенције. Такве претње су директна манифестација државног тероризма и одраз геноцидних намера Азербејџана“, наводи се у саопштењу Министарства.

У Министарству, такође, сматрају да је руководство суседне земље због таквих изјава опасност за све народе у региону, укључујући и сопствени.

„Одлучно осуђујемо нуклеарне претње Азербејџана које сведоче о апсолутном одсуству здравог разума и осећања одговорности те чланице међународне заједнице“, наводи се у саопштењу.

Раније данас портпарол Министарства одбране Азербејџана Вагиф Даргјахли је, коментаришиући могући напад јерменске војске на азербејџанску хидроцентралу, рекао да би Баку могао да изведе ракетни напад на атомску централу у Јерменији, што би за њу представљало катастрофу.

„Јерменија не треба да заборави да најновији ракетни системи које поседују Оружане снаге Азербејџана могу да изведу прецизни напад на Мецаморску атомску централу што би била катастрофа за Јерменију“, наводи портал Oxu.Az речи Даргјахлија.

Раније се у медијима појавило мишљење да би Јереван могао да нападне Мингечаурску хидроцентралу у Азербејџану.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала