Маскота Кримског моста, мачак Мостик почео да ради у агенцији „Русија севодња“

© Sputnik / Георгий Зимарев / Уђи у базу фотографијаМачак Мостик
Мачак Мостик - Sputnik Србија
Пратите нас
Мачак-блогер Мостик, који је недавно најавио да напушта „функцију надзорника“ Кримског моста како би се посветио новинарству, званично је постао део новинарског колектива кримског представништва међународне новинске агенције „Русија севодња“ у Симферопољу, саопштила је руководилац пројеката представништва Ана Дјатлова.
„Мачак Мостик већ се преселио у Симферопољ. Данас му је први званични радни дан на позицији новинара кримског представништва новинске агенције 'Русија севодња'. Наш нови запослени већ је успео да учествује на првом састанку у његовом животу. Мостик се професионално преоријентисао из грађевинског радника у новинара“, рекла је Дјатлова.

Према њеним речима, у тренутним условима, када људима недостају добре вести и нешто необично, мачје вести ће постати извор позитивности.

Мачак Мостик - Sputnik Србија
Каријера „чувара“ Кримског моста у успону - постаје новинар!

„Расправља се о стратегији и даљем плану мачковог управљања друштвеним мрежама. Његови пратиоци ће добијати извештаје са занимљивих и забавних путовања по Криму, као и разне објаве о актуелним и корисним темама. Сада свако може да сазна шта је професија новинара“, рекла је она.

A post shared by Кот Моста (@cat_the_most) on

Раније је Мостик најавио да завршава „каријеру“ на Кримском мосту, као и да ће његово место заузети галеб Валеров. Мачак је одлучио да се пресели, пошто је мост изграђен и пуштен у саобраћај.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала