Немачки политичар жели Русију у НАТО

© Flickr / MarijananaРусија НАТО
Русија НАТО - Sputnik Србија
Пратите нас
Треба поново разговарати о уласку Русије у НАТО, о чему се озбиљно разговарало деведесетих година, изјавио је члан немачког Бундестага из владајуће партије ЦДУ Кристиан Шмидт.
„Већ 30 година сам на различитим политичким функцијама. Чини ми се да прошли градоначелник Москве (Јуриј) Лушков, ако се не варам, није у своје време искључио могућност уласка Русије у НАТО. О томе се озбиљно разговарало. Затим је био потписан Основни акт Русија-НАТО. О томе опет треба разговарати“, рекао је Шмидт на VI омладинском форуму „Постдамски сусрети“.

Према речима немачког политичара, читава архитектура безбедности која је створена 1975. године у Европи је уништена.

„Ми смо пустили да се уруши. То и утиче на нас. Сада треба заједно да видимо како да изградимо архитектуру безбедности после Хелсинкија (Састанак о безбедности и сарадњи у Европи у Хелсинкију 1. августа 1975. године). Још увек су нам потребни механизми разоружања, контрола наоружања и равнотежа оружаних снага. Мислим да ће разговори о томе бити корисни за Европу. Европа треба у њој да има важну улогу“, нагласио је члан немачког парламента.

Шмидт је од 2014. године до 2018. године био на челу Министарства пољопривреде, а од 2017-2018. године министар саобраћаја и дигиталне инфраструктуре.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала