Дочекан заставама ОВК: Тачи се вратио из Хага на Косово /фото, видео/

© Фото : screenshot/Ora News LajmeДочек Хашима Тачија по повратку из Хага
Дочек Хашима Тачија по повратку из Хага - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник привремених приштинских институција Хашим Тачи, који је четири дана саслушаван пред Специјалним судом за злочине ОВК у Хагу, стигао је вечерас на Косово, где су га дочекали грађани који су скандирали „ОВК, ОВК“ и носили заставе те терористичке организације.

Организација ратних ветерана ОВК и грађани дочекали су Тачија на прелазу Врбница, на који је дошао из Албаније, преноси Танјуг.

Тачи је изашао из аутомобила и поздравио велику групу људи, јавила је „Газета експрес“.

Он је претходно у Тирану слетео авионом који га је довезао из Хага.

Тачи је раније данас најавио да ће се сутра обратити јавности поводом саслушања у Специјалном тужилаштву у Хагу, пренело је Косово онлајн.

„Управо сам слетео у Тирану из Хага и увече ћу стићи на Косово. Сутра у 20 часова ћу се обратити јавности о последња четири дана у Хагу. Желим вам леп викенд. Уверавам вас да нико не може да нам прекраја историју“, написао је Тачи у објави на Фејсбуку.

Оптужница против Тачија подигнута је 24. априла и сада се налази код судије, задуженог за њено преиспитивање и доношење одлуке о потврђивању, саопштило је крајем јуна Специјализовано тужилаштво.

Према саопштењу тужиоца, Тачи, лидер Демократске партије Косова Кадри Весељи и други осумњичени из оптужнице терете се за скоро 100 убистава на Косову.

Жртве кривичних дела из оптужнице су стотине лица чији је идентитет познат и међу којима су косовски Албанци, Срби, Роми и лица других националности, као и политички противници.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала