Како се на српском каже срећа

Орбита културе
Орбита културе - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Зашто је у више од четири стотине песама морао да трага за одговором на питање како се на српском каже срећа, за „Орбиту културе“ открива млади редитељ и писац Александар Хаџи Ђуровић, аутор књиге истоименог наслова, недавно објављене у Глобосиновој едицији „Хосана“.

Шта је све значила  и чиме је све задужила српску музику Даринка Матић Маровић, жена коју су сви, упркос титулама (а била је професор емеритус и прва жена диригент, ректор) једноставно звали Дара.

Колико је појам емоционалне интелигенције важан у свакодневном животу, колико нам ова способност може помоћи у комуникацији с блиским људима, колико доприноси професионалним успесима и свеукупном друштвеном развоју? Овај појам пре 25 година популарисао је Данијел Големан, аутор књиге „Емоционална интелигенција“, чије је ново, допуњено издање на српском језику недавно објавила „Геопоетика“. О значају емоционалне интелигенције и њеним аспектима разговарали смо с професором Филозофског факултета Зораном Јолић Марјановић и психотерапеуткињом и професором Горданом Никић.

Гост „Орбите културе“ је и сликар Владимир Дуњић, уметник чије се рад „Огледало“ нашао на тематској изложби „Фантастика 3“ отвореној у галерији „Париски круг“.  Дуњић за Спутњик објашњава зашто је двострукост један од његових темељних доживљаја света и зашто његов Нарцис у одразу никад не угледа себе.

Орбита културе Зорана Јолић Марјановић, Гордана Никић, Владимир Дуњић, Александар Хаџи Ђуровић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала