Међу илегалним мигрантима и они склони тероризму: Упозорење министра полиције РС

© AP Photo / Amel EmricМигранти у кампу у Великој Кладуши, Босна и Херцеговина.
Мигранти у кампу у Великој Кладуши, Босна и Херцеговина. - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар унутрашњих послова РС Драган Лукач изјавио је да се и сада међу илегалним мигрантима налазе безбедносно опасна лица и они склони тероризму.

Како је објаснио, ради се о особама које су била припадници различитих (исламских) терористичких организација у земљама где су вођене борбе и још се ратује, преноси Танјуг.

Мигранти то покушавају да сакрију, али полицајци током прегледа неретко утврде да поједини имају ране на телу које потичу од ратних дејстава, што значи да су учествовали у борбама, а то у изјавама нису навели, објавила је РТРС.

Мигранти прелазе реку Дрину - Sputnik Србија
Надреална сцена: Стотину миграната пешице прелази Дрину /видео/

„Можемо само да размишљамо шта су њихови мотиви уласка у Европу, знамо да је у оном великом таласу дошао одређени број људи који је након неколико месеци извео терористичке акте, не можемо да будемо наивни и да не мислимо и да сада нема таквих који су у миграцијама“, навео је Лукач.

Како је оценио, безбедносна ситуација у Републици Српској је стабилна, али брине податак да је полиција евидентирала скоро 5.000 илегалних миграната на територији РС, што је за 69,2 одсто више него прошле године.

Он је потврдио да је на подручју Зворника јутрос спречен улазак 98 илегалних миграната и поновио да нема и неће бити мигрантских кампова у Републици Српској.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала