Енглеска планира повратак у нормалност до Божића

© REUTERS / JESSICA TAYLOR/HOCБорис Џонсон
Борис Џонсон - Sputnik Србија
Пратите нас
Рестриктивне мере уведене због корона вируса биће додатно ублажене у Енглеској у складу са плановима о "значајном повратку у нормалност" до Божића, саопштио је британски премијер Борис Џонсон. Џонсон је рекао да се нада најбољем, али се припрема за најгоре.

Према новим смерницама, људи могу да користе јавни превоз за путовања, док ће се савети за послодавце мењати од 1. августа.

Џонсон је рекао да ће компаније имати веће дискреционо право да врате људе на радна места, ако се процени да је то безбедно.

"Искрено се и јако надам да ћемо моћи да размотримо преостала ограничења и омогућимо значајнији повратак у нормалност, најраније од новембра, а могуће и на време за Божић", рекао је Џонсон на конференцији за новинаре у Даунинг стриту.

Он је додао да тај план и даље зависи од напретка у стављању корона вируса под контролу и спречавању другог таласа заразе, који би могао да преоптерети Националну здравствену службу.

"Побринућемо се да дочекамо спремни зиму и припремамо се за најгоре. Али, иако се припремамо за најгоре, чврсто верујем да би требало да се надамо најбољем", поручио је Џонсон, а преноси Танјуг.

У Великој Британији је од последица корона вируса преминуло више од 45.000 људи, али та земља је почела да укида рестриктивне мере пошто број нових случајева опада. У тој земљи је 293.239 особа заражено корона вирусом.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала