Медији: Амерички официр ухапшен због предавања војних тајни Русији - путовао и у Србију

CC0 / / Амерички брод "Карни"
Амерички брод Карни - Sputnik Србија
Пратите нас
Официр америчке Ратне морнарице у Портсмуту ухапшен је под сумњом да је предавао информације које садрже војну тајну. Он ће бити изведен пред војни суд, пише The Virginian Pilot.

Инцидент се, наводно, десио у септембру 2019. године. Према подацима истраге, официр Чарлс Бригс је извукао из службеног компјутера информације на авиобази Офут у држави Небраска који се тичу националне одбране. Наводно, официр је знао да информација може нанети штету САД.

На који начин су информације биле предате Русима, није наведено. Познато је само да се они односе на период од октобра 2018. године до јануара 2019. године.

Бригс је сакрио од руководства свој пут у Србију током одмора 2018. године. Истрага не наводи да ли се он у Србији и упознао са Русима и какве је Бригс имао односе са странцима.

Подсетимо, 7. јула је у мексичком хотелу ухапшен амерички држављанин који је имао код себе тајна документа. Медији су јавили да је у питању била жена која је служила у обавештајној служби Ратне морнарице земље, у Ратном ваздухопловству и бавила се сајбер простором у Пентагону. Документа која је имала код себе садржала су обавештајне војне податке.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала