Дачић каже да је СПС спреман за наставак сарадње са СНС-ом, Вучић да су разговори били коректни

© Tanjug / ZORAN ZESTICКонсултације Ивице Дачића, Драгана Марковића и Александра Вучића о формирању нове Владе Србије
Консултације Ивице Дачића, Драгана Марковића и Александра Вучића о формирању нове Владе Србије  - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидер СПС-а Ивица Дачић изјавио је после консултација са председником Александром Вучићем о формирању владе да није било разговора о именима министара или ресорима, а да је коалиција СПС-ЈС спремна за наставак сарадње са СНС-ом, која би требало да се темељи на заједничким циљевима.

„Нисмо разговарали о техничким питањима, када ће скупштина или влада, за то постоје законски рокови, али сигурно је да ће влада бити конституисана што пре, у најбољем могућем капацитету. Нисмо разговарали о именима министара, ресорима, разговарали смо о суштинским питањима“, рекао је Дачић новинарима, преноси Танјуг.

Он је поручио да су у коалицији СПС-ЈС спремни за наставак сарадње, која би требало да се темељи на заједничким циљевима.

Упитан да ли лично мисли да је СПС ближи влади или не, Дачић је одговорио: „Не знам. Нема сврхе да мене питате. Ја никад не бих преферирао опозицију.“

На питање да ли су нарушени односи СНС-а и СПС-а, Дачић је оценио да тај однос никада није био нарушен.

„Заједно смо радили свих ових година и нећу дозволити да било шта нарушава наш однос. Ми разговарамо о државним и националним циљевима“, рекао је Дачић.

Разговори о будућности Србије били коректни

Важни и коректни разговори о будућности Србије са Ивицом Дачићем и Драганом Марковићем, поручио је данас председник Србије Александар Вучић после консултација о формирању владе.

То је објавио на Инстаграм профилу „Будућностсрбијеав“, уз фотографије састанка са представницима изборне листе „Ивица Дачић - Социјалистичка партија Србије, Јединствена Србија - Драган Марковић Палма“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала