Песков саопштио да ли се Путин већ вакцинисао против короне

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин није се вакцинисао против вируса корона, јер вакцина још није сертификована, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Није (се вакцинисао). Вакцина још није сертификована. Вероватно није добро излагати лидера државе несертификованој вакцини“, одговорио је Песков на питања новинара.

Он је такође нагласио да се ни он није вакцинисао против вируса корона и да није упознат са наводима медија да су запослени у председничкој администрацији учествовали у програму тестирања вакцине.

На питање да ли је њему или некоме из председничке администрације предлагано да се вакцинишу пробном вакцином против вируса корона, Песков је одрично одговорио.

„Не. Мени вакцина није потребна, јер сам преболовао (вирус корону). А о томе да се неко из администрације вакцинисао, ја, искрено говорећи, ништа не знам. Није ми познато да је било неких добровољаца из администрације који су учествовали у клиничким тестирањима вакцине“, нагласио је Песков.

Он је такође констатовао да је за сада рано говорити о вакцинацији против вируса корона у Русији, јер још није готова ниједна вакцина.

„Неколико вакцина је у разним фазама тестирања, неке фазе су већ завршене. Имамо веома охрабрујуће резултате тог експерименталног коришћења. Истовремено, још не постоји ниједна вакцина која је прошла потпуно тестирање и због тога је још рано говорити о вакцинацији. Треба сачекати завршетак и званично одобрење вакцине“, додао је Песков.

Он је прецизирао да ће вакцина пре свега бити доступна ризичним групама.

Раније је саопштено да је Министарство одбране Русије завршило клиничка испитивања вакцине против вируса корона, сви добровољци су пуштени из болнице.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала