Подршка дијалогу Београда и Приштине: Вучић са амбасадорима Квинте

© Tanjug / Зоран ЖестићПредседник Вучић са амбасадорима Квинте и ЕУ
Председник Вучић са амбасадорима Квинте и ЕУ - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић рзговарао је данас са највишим дипломатским представницима земаља Квинте и шефом Делегације ЕУ у Србији који су исказали снажну подршку обнови дијалога између Београда и Приштине и изразили оптимизам да ће он дати јасне резултате за грађане у региону.

Вучић је исказао задовољство снажном подршком за наставак дијалога и изразио захвалност лидерима Француске и Немачке што су, учешћем на видео конференцији 10. јула, дали снажну подршку дијалогу, као и администрацији САД, која је утицала на стварање повољне климе за обнављање дијалога, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника.

Нестали са Косова - Sputnik Србија
Приштина избегава да преда кључни документ за наставак дијалога са Београдом

Председник Вучић је, међутим, нагласио да разговори нису били лаки, јер у овом тренутку између Београда и Приштине постоје разлике у приступу.

Поводом састанака, који су прошле недеље одржани у Бриселу, председник Вучић је рекао да су, уз посредовање ЕУ, покренута важна питања о несталим и интерно расељеним лицима, као и питање економске сарадње.

Вучић је са амбасдорима земаља Квинте (Италије, Немачке, Француске, САД и Велике Британије) разменио мишљења и о европском путу наше земље и текућим консултацијама о будућој српској Влади, које председник води са представницима парламентарних политичких странака.

Вучић је истакао важност именовања Владе са јасном проевропском оријентацијом, а посебно унапређења владавине права у наредном периоду.

Рунда у Бриселу: Приштина тотално промашила тему – крај преговора ни на видику /видео/

Вучић је, такође, рекао да потпуно разуме што је Немачкој, која председава ЕУ у веома тешком периоду, у фокусу питање пандемије и сузбијање њених последица, али да се нада да ће и проширење ЕУ остати на агенди.

Он је захвалио ЕУ, САД и Великој Британији на финансијској подршци за борбу против пандемије, као и на спремности да помогне отклањање њених економских последица.

Председник Вучић је изразио своју пуну посвећеност и пажњу наставку борбе против КОВИД-19.

Амбасадори Квинте и шеф Делегације ЕУ истакли су да су поштовање владавине права, посебно слободе окупљања и слободе медија, од суштинског значаја за пут Србије ка ЕУ.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала