Путницима из Србије није дозвољен долазак у Француску

© REUTERS / Benoit TessierПариз
Париз - Sputnik Србија
Пратите нас
Долазак у Француску више није дозвољен путницима из Србије, због епидемиолошке ситуације у Србији и на основу препоруке Савета ЕУ од 16. јула, саопштила је амбасада Француске у Београду.

Особе које су изузете од забране су француски држављани, као и њихови супружници и деца, држављани ЕУ, Андоре, Велике Британије, Исланда, Лихтенштајна, Монака, Норвешке, Швајцарске, Сан Марина и Ватикана, који имају главно пребивалиште у Француској или путују, у транзиту кроз Француску, у земљу чији су држављани или у њој имају пребивалиште, као и супружници и деца.

Такође изузети су држављани треће земље (укључујући Србију) који имају француске или европске дозволе боравка или визе са пребивалиштем у Француској или који, у транзиту кроз Француску, путују у земљу Европске уније у којој имају пребивалиште, држављани треће земље који су у транзиту на мање од 24 сата у међународној зони како би стигли у своју земљу порекла и могу да предоче путну исправу те земље, особље дипломатских и конзуларних представништава, као и међународних организација са седиштем или канцеларијом у Француској, као и супружници и деца.

Амбасада наводи и да у Француску могу да уђу и страни здравствени радници који доприносе борби против ковид 19, страно особље које обавља путничке и карго летове или путују као путници до своје базе, страни држављани који обављају међународни превоз робе и страни морнари који осигуравају међународни превоз робе или рад на рибарским бродовима.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала