Убијен син судије који истражује спор између „Дојче банке“ и Епстајна

© Depositphotos.com / AntonpradoРотационо светло полицијског аутомобила
Ротационо светло полицијског аутомобила - Sputnik Србија
Пратите нас
Нападач обучен као достављач убио је сина савезне судије Естер Салас у Њу Џерзију а њеног супруга тешко повредио. Судија Салас води предмет спора између „Дојче банке“ и Џефрија Епстајна.

Напад се догодио у недељу ујутру у кући судије Салас у Њу Џерзију. Наоружани нападач био је обучен као достављач робе „Федекс“, према извештајима медија. 

Син судије Данијел Андерл, двадесетогодишњи бруцош на Католичком универзитету у Вашингтону, отворио је врата, а нападач га је убио метком у срце.

Марк Андерл (63), адвокат за кривичну одбрану и бивши помоћник тужиоца округа Есекс, превезен је у болницу са вишеструким ранама од ватреног оружја. Оперисан је и налази се у критичном, али стабилном стању.

Естер Салас је неповређена у пуцњави, која се догодила док је била у подруму куће. Није одмах било јасно кога је нападач желео да повреди, а ФБИ је на Твитеру објавио да је још увек на слободи.

Инцидент се догодио само четири дана након што је Саласева преузела случај који су покренули инвеститори „Дојче банке“, који су оптужили менаџмент банке да није успео да провери проблематичне клијенте попут осуђеног злостављача деце Џефрија Епстајна. Раније овог месеца банка је пристала да плати 150 милиона долара за исте прекршаје да би се обрачунала са њујоршким регулаторним телима.

Као савезни судија, Саласева је радила на још неколико других случајева корупције и финансијских злочина.

Пре него што је председник Барак Обама 2010. године био номинован за савезног судију, Саласева је била помоћница јавног браниоца и судија америчког суда у Њу Џерзију. Ћерка је оца мексичко-јеврејског порекла и мајке кубанске католикиње. Била је прва Латиноамериканка која је обављала функцију савезног судије у Њу Џерзију.

Епстајн се убио у федералном затвору у Њујорку прошлог лета док је у притвору чекао на почетак суђења, а његова смрт подстакла је низ теорија завере, пошто га стражари наводно нису посећивали читаву ноћ, а камере у близини његове ћелије нису радиле.

Прочитајте и:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала