Злостављали младе девојке, „доктор“ им био божанство: Секта откривена после 30 година у Италији

© Flickr / Thomas QuineОкултизам илустрација
Окултизам илустрација - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Полиција италијанског града Новара открила је, захваљујући сведочењу једне девојчице, постојање психолошке секте која је деловала у целој Италији више од 30 година. На челу секте чије су жртве биле углавном младе жене и девојчице стајао је 77 годишњи човек, којега су ословљавали са „доктор“, а односили се према њему као према божанству.

Чланице секте биле су подвргнуте сексуалном насиљу да би се, како им је говорио вођа, „запалио унутрашњи пламен“, и биле су му потпуно потчињене, а неке је успео да сасвим изолује чак и од породица, док је другима и породицу увукао у секту.

Девојчице и младе жене биране су из добростојећих породица, секта се бавила и „прањем новца“, а вођа је одлучивао за чланице са ким могу да се друже, шта да раде, и сам је бирао са којом жртвом ће се забављати.

Полиција је открила да је вођа имао 26 сарадника, сви су под истрагом, а у примамљивању чланица уцествавали и професионалци као неке психо-терапеуткиње, власници двеју балетских школа, власници занатских радњи и други, преноси Танјуг.

Према наводима полиције, чак су и девојке високог културног нивоа ризиковале и биле увучене у секту, уколико их је вођа оценио као мете.

„Нико није могао да буде сигуран да неће бити увучен у секту“, сведочила је девојцица, а детаље је саопштила полиција на ванредној конференцији за медије.

Прочитајте и:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала