Болтон објаснио инфериорност Трампа у односу према Путину

© Sputnik / Iliya Pitalev / Уђи у базу фотографијаПредседник Владимир Путин током разговора са Доналдом Трампом током самита "Г20" у Осаки
Председник Владимир Путин током разговора са Доналдом Трампом током самита Г20 у Осаки - Sputnik Србија
Пратите нас
Бивши помоћник за националну безбедност америчког председника Доналда Трампа Џон Болтон сматра да се амерички лидер не припрема довољно за састанке са руским лидером Владимиром Путином како би могао водити равноправан дијалог.
Болтон је у интервјуу за америчку телевизију WPTV изразио увереност да Трамп, у погледу стратешког размишљања, заостаје за Путином. Поређујући два председника, он је рекао: „Ако са једне стране стола ставите неког као што је он (Путин), а са друге Доналда Трампа који је много лошије обавештен, који мало зна историју, који нема јасну представу како треба водити разговор, то неће бити поштена борба“.

Бивши помоћник америчког председника је раније изрази мишљење и да се Путин много боље припрема од Трампа за састанке.

Болтонови мемоари „Соба где се све догађало: Мемоари из Беле куће“, у којима збивања у Белој кући нису приказана у позитивном светлу, од прошлог месеца су у продаји широм Америке. Америчке власти су покушале судским путем да забране њихово објављивање уз аргумент да је Болтон објавио поверљиве информације.

Судија није забранио продају мемоара, иако се сложио да је Болтон прекршио процедуру усаглашавања рукописа са актуелним властима, те да је могао да објави тајне податке.

Пред Болтоном су, према мишљењу суда, два пута -или ће се прославити књигом и зарадити ако у њој нема поверљивих информација или ће се суочити с кривичним поступком ако је открио тајне податке.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала